28 ani de experienta in domeniul securitatii electronice

office @ vega-security.ro

0722 506 590

0730 123 476

20 ani de experienta in monitorizarea sistemelor de alarma

Sisteme de protectie cu ceata

This photo illustrates a burglary or thief breaking into a home at night through a back door. View from inside the residence.

Sistemele de alarmare au evoluat mult iar infractorii nu le mai pot ocoli. În această situaţie, şansa lor este să se mişte mai repede decât echipajele de intervenţie.
Infractorii ştiu că un echipaj poate ajunge la obiectiv în 2-5 minute, sau chiar mai mult, în funcţie de situaţie. Acest timp le este suficient ca să fure în grabă ce apucă şi să dispară lasând în urma lor pagube însemnate.
Actiunile de tip “dă lovitura şi fugi” au acum un inamic redutabil: sistemele de protecţie cu ceaţă.

Tunul cu ceaţă se declanşează fie de către sistemul de alarmă fie de către personalul obiectivului protejat prin buton de panică.

În 15-20 de secunde, obiectivul protejat este inundat de o ceaţă densă. Ceaţa este non-toxică, total inofensivă însă reduce vizibilitatea la zero… În paralel, un stroboscop emite pulsuri luminoase. În aceste condiţii, infractorul nu se mai poate orienta, este complet debusolat şi nu mai poate acţiona. Este ca şi cum ar fi legat la ochi.

Ceata ramâne în suspensie mai mult de o oră în spatiul protejat (chiar până la 4 ore cu funcţia puls), şi după 15-20 de minute de aerisire dispare fără urme sau reziduuri.

Sistemele de protecţie cu ceaţă se adresează tuturor obiectivelor publice şi private: locuinţe, sedii de bănci, case de schimb valutar, depozite, magazine, etc…

Mai jos aveţi demonstraţii video.

Comments are closed.