28 ani de experienta in domeniul securitatii electronice

office @ vega-security.ro

0722 506 590

0730 123 476

20 ani de experienta in monitorizarea sistemelor de alarma

Sisteme de supraveghere video

Un sistem de televiziune cu circuit inchis este util deoarece:

 • Descurajeaza comiterea de infractiuni prin simpla prezenta la vedere a camerelor video
 • Constituie un eficient sistem de control si supraveghere directa a spatiilor vizate
 • Ajuta la identificarea infractorilor si, implicit recuperarea eventualelor prejudicii
 • Ajuta la anchetarea cauzelor unor evenimente
 • Ajuta conducerea institutiilor sa evalueze eficienta personalului

Adresabilitatea supravegherii video este in crestere fiind preferata in:

 • Institutii de invatamant unde apar probleme de disciplina, intruziunea persoanelor straine ce constituie un potential pericol. Adesea, supravegherea video constituie un bun mijloc de protectie a patrimoniului si dotarii tehnice.
 • Supermarket unde principala problema este prevenirea furtului produselor de pe rafturi atunci cand personalul de supraveghere este limitat. In aceasta situatie se pot amplasa camere de luat vederi in zonele inaccesibile supravegherii vizuale.
 • Spatii comerciale
  - Atat magazinele de lux din centrele comerciale cat si magazinele din incinta benzinariilor se confrunta cu necesitatea de a folosi la maxim spatiul de care dispun. Pentru impactul convingator asupra clientului se impune expunerea vizibila a produselor.
  - Solutia ideala pentru protejarea produselor expuse este folosirea unor echipamente electronice de detectie a sustragerii (etichete) conectate la camere cu rezolutie inalta. In cazul sustragerii unui produs, va fi declansata alarma si camera va incepe sa functioneze.
 • Spatii deschise si parcari unde sunt posibile furturi auto si agresiuni. Aici sunt recomandate camerele cu rezolutie inalta montate pe stalpi la inaltime, dotate cu mecanisme de rotire automata pe orizontala si verticala. Camerele vor fi conectate la un sistem de supraveghere si inregistrare.
 • Locuinte individuale (apartamente, case, vile, etc) unde este necesara prevenirea intruziunii ori a actiunilor rau intentionate din afara.

Componentele unui sistem de televiziune cu circuit inchis.

Sistemele de supraveghere au un grad de complexitate variabil, in functie de destinatia lor. Este lesne de inteles ca un sistem de supraveghere dintr-un mare centru comercial va fi cu mult mai complex, ca alcatuire si functionalitate, decat cel dintr-un mic magazin.

Beneficiarii pot opta pentru sisteme simple destinate supravegherii uzuale preventive si de control ori pentru sisteme foarte complexe ce pot interactiona cu sisteme de alarmare si control acces.

In linii mari, un sistem de televiziune cu circuit inchis se compune din:

 • Camere de luat vederi pot fi:
  - monocrome sau color
  - fixe sau mobile (miscare pe orizontala si verticala)
  - instalate la vedere sau ascunse, mascate de diferite obiecte
  - cu diferite sensibilitati, rezolutii
  - cu diferite categorii de lentile, obiective, transfocatoare, etc
 • Dispozitiv de prelucrare a imaginii
  - Primeste imaginile de la camerele video si le transmite catre monitor si inregistrator permitand afisarea pe ecran individuala sau simultana prin impartirea ecranului in mai multe parti pentru fiecare camera. Adesea aceste dispozitive pot fi configurate pentru a avertiza optic si acustic personalul de supraveghere atunci cand se detecteaza miscare
 • Monitor pentru vizualizare
 • Inregistrator (DVR / PC-based)
  - Permite inregistrarea imaginilor imaginilor preluate de camere pe o durata cuprinsa intre 3h si 960h, in format digital pe hardisk.
  - Permite redarea in viteza normala ori cadru cu cadru pentru a permite o analiza detaliata a evenimentelor inregistrate
  - Poate inregistra continuu ori la declansarea alarmei sau la detectia miscarii in imagine
  - Afiseaza permanent data si ora inregistrarii
  - Poate fi accesat de la distanta prin internet daca se doreste vizualizarea unor inregistrari
 • Alte componente optionale ce pot extinde complexitatea si functionalitatea sistemului

Comments are closed.